Priložnost za rokodelce: projekt "ZGODBE ROK IN KRAJEV"

Rokodelstvo je pomemben steber kulturne dediščine in identitete Slovenije.

LAS Prlekija, ki združuje občine Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Veržej, Križevci, Ljutomer in Razkrižje, je pristopil v projekt sodelovanja Zgodbe rok in krajev kot partner. Sicer v projektu sodeluje 11 partnerjev - lokalnih akcijskih skupin iz Slovenije.

Projekt nudi odgovor za izboljšanje položaja slovenskih rokodelcev preko oživljanja urbanih središč, vključevanja sodobnega dizajna, dodani vrednosti turizma, novih delovnih mest ter krepitvi identitete in razvoja območij. Namen projekta je, da se ustvari spodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji s ciljem povečanja gospodarske in družbene moči rokodelcev ter krepitvi lastnih kapacitet. Rokodelci bodo pridobili ustrezna strokovna znanja in nove izkušnje, sodelovali bodo z oblikovalci, kar jim bo omogočilo, da bodo njihovi izdelki še bolj kvalitetni, s tem pa uspešnejši na trgu. Temeljni del projekta je izobraževanje. Rokodelci dobijo nova znanja za:

  • razvoj in promocijo izdelka,
  • veščine javnega nastopanja,
  • osebno komuniciranje,
  • urejanju stojnic in prodajnega prostora itd.

V okviru projekta bodo izbrane tudi zgodbe občin iz LAS Prlekija, izdelana bo knjiga z istoimenskim naslovom projekta "Zgodbe rok in krajev". Poleg novih znanj se bodo rokodelci vključevali v turizem s prikazom mojstrskih znanj in veščin.

Vabimo rokodelce z območja LAS Prlekija, da se vključite v projekt in razpoznate priložnosti in možnosti za lastni razvoj ter razvoj in položaj rokodelstva v Sloveniji.

Za več informacij smo vam na razpolago na sedežu Prleške razvojne agencije giz, Prešernova ul. 2, 9240 Ljutomer, telefon 01 585 13 40 ali nam pišite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Izkazan interes za vključitev v projekt »Zgodbe rok in krajev« pričakujemo do 30. 9. 2017.