Zaključni dogodek projekta sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev v Veržeju

V nedeljo, 30. 9. 2018, se je v Veržeju odvil 7. Miholov sejem, ki so se ga udeležili tudi predstavniki iz LAS Prlekija. V okviru tega že tradicionalnega dogodka je potekal tudi nacionalni zaključni dogodek projekta sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev.

V dopoldanskem delu je v Zavodu Marianum potekal uradni zaključni dogodek projekta, na katerem so bile predstavljene skupne aktivnosti projekta sodelovanja in knjižica Zgodbe rok in krajev. Iz prve roke so svoje dosežke projekta, skupaj s fotografijami, predstavili predstavniki lokalnih akcijskih skupin. Ga. Ljubica Zgonec Zorko, vodja Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, pa je tudi predstavila izzive današnjega rokodelstva in Nacionalno zavezništvo za rokodelstvo.

Zaključnega dogodka sta se poleg vodij in predstavnikov lokalnih akcijskih skupin udeležila predsednik državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan in poslanka NSi Ljudmila Novak.

Sledilo je odprtje razstave razvitih izdelkov rokodelcev, ki so sodelovali v projektu Zgodbe rok in krajev ter sejemska predstavitev rokodelcev s prikazi rokodelskih znanj.

Razstava bo na ogled do 30. novembra, v prostorih Zavoda Marianum Veržej, Center DUO, Puščenjakova ul. 1, Veržej. Vljudno vabljeni!

IMG 20180930 101043

IMG 20180930 092124

IMG 20180930 110209