Potrjena SLR in LAS Prlekija za obdobje 2014-2020

Lokalna akcijska skupina Prlekija je s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejela odločbo o potrditvi LAS Prlekija in Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija za obdobje 2014-2020 (SLR), s čimer lahko začne z izvajanjem aktivnosti v novem programskem obdobju. S strategijo lokalnega razvoja bo LAS Prlekija sledila viziji, da z močnejšo povezanostjo ljudi in organizacij na območju LAS Prlekija ter s krepitvijo lokalne ekonomije in izboljšanjem dostopnosti do osnovnih storitev, prispevamo k izboljšanju kvalitete življenja, ohranjanju naravnih virov in kulturne dediščine ter solidarnosti med družbenimi skupinami.

 

V celoten proces nastajanja SLR, ki je eden ključnih dokumentov lokalnega, trajnostnega ter uravnoteženega razvoja območja LAS Prlekija, je bilo vloženega veliko truda in energije, vključilo se je preko 100 organizacij in posameznikov. Ob tej priložnosti se Prleška razvojna agencija giz, kot vodilni partner LAS Prlekija, vsem, ki so pri tem procesu sodelovali, zahvaljujemo za izkazano zaupanje, sodelovanje in pomoč.

Sedaj so pred nami novi izzivi in aktivnosti. Izvedbo prvega javnega poziva LAS Prlekija za izvajanje SLR načrtujemo še v letošnjem letu.

Spremljate novice na www.las-prlekija.com in se aktivno pridružite k realizaciji operacij na terenu. Za vse informacije smo na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in na telefonu 02 585 13 40.

Cilje in prioritete za LAS Prlekija po posameznih tematskih področjih najdete tukaj.

 

Goran Šoster,

direktor PRA giz