Vabilo k vključitvi v nov prodajni kanal ponudbe turističnih in nastanitvenih storitev

Epidemija covid-19 je močno okrnila turistično dejavnost, še posebej pa se to čuti na območju Podravja, Slovenskih goric in Prlekije. Že leta ugotavljamo, da to območje tudi s strani nacionalnih in regionalnih turističnih organizacij ni prepoznano kot turistično zanimivo, na kar opozarja vedno več ponudnikov. Vlaganje v turizem je domena izključno uveljavljenih turističnih destinacij, manjši turistični deležniki pa so večinoma prepuščeni lastni promociji in iznajdljivosti.
 
Zaradi teh razlogov se je razvila ideja o vzpostavitvi skupnega modela trženja lokalne ponudbe v obliki sprejemnega organizatorja potovanj (incoming agencija), ki ga ustanavlja 6 lokalnih akcijskih skupin (LAS-ov) z urbanimi središči Maribor, Lenart, Ljutomer, Ptuj in Slovenska Bistrica. S prodajnim poslovnim modelom želimo vzpostaviti strukturiran sistem trženja turistične ponudbe širokega območja Štajerske, kamor bomo vključili relevantne in resne turistične deležnike. V ta namen bomo analizirali ponudbo na terenu, pripravili standarde za vključitev in oblikovali turistične produkte oz. pakete, ki bodo predmet trženja. Sprejemni organizator potovanj-agencija bo v polnem razmahu zaživela v letu 2023, v prodajo pa želimo najprej vključiti vse ponudnike, ki že imajo dodelane turistične produkte in nastanitve. S temi ponudniki bomo sestavili prvi nabor turističnih produktov/paketov za prodajo, ostale zainteresirane ponudnike pa bomo najprej ustrezno izobrazili in pripravili, saj ne želimo nikogar izključevati.
 
Koordinacijska skupina, v kateri sodeluje Prleška razvojna agencija, je že pričela z izvajanjem potrebnih aktivnosti, k vključitvi pa vabimo turistične deležnike, ki bi preko nove incoming agencije želeli prodajati:
  • NASTANITVE
  • DOŽIVETJA
  • DRUGE TURISTIČNE PRODUKTE
Vabljeni, da nas glede možnosti trženja turističnih produktov kontaktirate za informativni sestanek. Prvi sestanki bodo potekali do konca oktobra 2021; za vse informacije smo na voljo:
Prleška razvojna agencija (vodilni partner LAS Prlekija)
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ; T: (0)2 585 14 30 ali 041 253 001 (Maja)