Vabljeni k sodelovanju na razstavi o zadružništvu!

Ob 150 obletnici zadružništva pripravljamo razstavo v galeriji na Glavnem trgu v Ljutomeru. Še vedno vabimo vse, ki so pripravljeni obogatiti razstavo bodisi s starimi fotografijami, dokumenti, knjigami ali drugimi tiskovinami in predmeti, da nas kontaktirajo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefon 041 253 001 (Maja).
Več o projektu

0
0
0
s2sdefault

Otvoritev Centra za lokalno oskrbo - Zadružne trgovine Prlekija

Konec julija je potekala uradna otvoritev Centra za lokalno oskrbo - Zadružne trgovine Prlekija. Center za lokalno oskrbo je nastal v okviru projekta »Zadruga Ljutomer«, ki je bil izbran na 3. javnem pozivu LAS Prlekija. Nosilec projekta je Občina Ljutomer. Projekt sofinancirata Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru PRP.
V ponudbi centra so na voljo lokalni prehranski izdelki od mesnin, mlečnih izdelkov, vse vrste olj, kisov, sokov, mlevskih izdelkov, domače testenine, marmelade, med, namazi, jajca, kruh in zelenjava. Prodajajo se tudi vrhunska vina prleških vinarjev, domača žganja, lončeni in leseni izdelki, izdelki iz domače sivke ter darilni program s prleškimi motivi.
Ponudbo trgovine si lahko ogledate na tej povezavi, kjer lahko opravite tudi spletni nakup.

0
0
0
s2sdefault

Vabilo na delavnici za ROKODELSKE IZDELKE ter PRIDELKE IN ŽIVILSKE IZDELKE

Občina Sv. Tomaž vabi na delavnici:
- DELAVNICO S PONUDNIKI ROKODELSKIH IZDELKOV in
- DELAVNICO S PONUDNIKI PRIDELKOV IN ŽIVILSKIH IZDELKOV, za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija, ki se bosta izvajali 4. maja 2021 preko aplikacije ZOOM.

Delavnici se bosta izvajali v sklopu projekta »Spodbujanje ponudnikov za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija«, ki se izvaja v partnerstvu vseh treh občin (Sveti Tomaž, Ormož in Središč ob Dravi).
Vse podrobne informacije in navodila se nahajajo v VABILU.

0
0
0
s2sdefault

Zaključek projekta Pametne vasi za jutri

Projekt Pametne vasi za jutri je prispeval k temeljitemu pregledu stanja na področju demografskih trendov in oskrbe starostnikov na območju LAS Prlekija. Sodelavci LAS Prlekija smo razvili model mreže za uporabo digitalnih tehnologij in ga tudi preizkusili. Kljub pandemiji smo uspeli povezati mlade prostovoljce z ostarelimi ljudmi in slednjim omogočili lažji in hitrejši dostop do storitev in informacij preko mobilnih naprav. V vasi Stogovci smo izvedli vrsto druženj na vasi. V podporo nadgradnji uspešnih delavnic smo opremili javni prostor z rekviziti za razgibavanje vseh generacij in adaptirali večnamenski prostor za potrebe druženja, kar prav v teh časih pogrešajo vse generacije. Projekt bomo nadgrajevali z vlaganji v izboljšanje mobilnosti starejše populacije, z nadaljnjim digitalnim opismenjevanjem in vzpostavitvijo srebrne vasi v LAS Prlekija.

Vabljeni k ogledu virtualne ekskurzije LAS Prlekija, ki smo jo posneli v okviru projekta Pametne vasi za jutri: https://youtu.be/RzFpcRyhpuw

Projekt je sofinanciran s sredstvi EKSRP in PRP.

0
0
0
s2sdefault

Pestra lokalna ponudba prazničnih daril v LAS Prlekija

Bliža se praznični čas, za katerega si vsi želimo, da bi ga kljub trenutnim razmeram preživeli čim prijetneje. Poslovnim partnerjem ali vašim najdražjim lahko z lepo gesto pozornosti polepšate prihajajoče dni. Vabljeni k ogledu naših Facebook strani LAS Prlekija in Glamur – užitek ob reki, kjer se lahko seznanite s praznično ponudbo naših lokalnih ponudnikov. Vabljeni tudi k ogledu skrbno izbranih darilnih paketov s kakovostnimi izdelki lokalnih ponudnikov, ki so jih pripravili v novoustanovljeni Turistični zadrugi Prlekija (povezava). Z izbiro takšnega darila izkažete podporo lokalnemu okolju, prav gotovo pa se bo prleških dobrot razveselil vsak obdarovanec.

0
0
0
s2sdefault