Aktualno iz sestankov v Bruslju na temo izvajanja LEADER/CLLD

Pristop LEADER/CLLD je prepoznan kot uspešen model razvoja lokalnih skupnosti, v programskem obdobju 2014–2020 je načrtovanih 2.536 lokalnih akcijskih skupin in 9,8 mrd €. Potrebni so napori za hitrejše in kvalitetnejše izvajanje v tem programskem obdobju. Potekajo razprave o razvoju pristopa v programskem obdobju po 2020.

Evropska mreža za razvoj podeželja je 21. 2. 2017 v Bruslju izvedla četrti sestanek LEADER pododbora imenovanih predstavnikov ministrstev, nacionalnih mrež, evropskih nevladnih organizacij in lokalnih akcijskih skupin na temo LEADER/CLLD. Dogodka smo se iz Slovenije udeležili Andreja Trček, predstavnica organa upravljanja, Matej Štepec, predstavnik mreže za podeželje, Goran Šoster, predstavnik LAS Prlekija in Partnership for Rural Europe (PREPARE), in Greta Černilogar, predstavnica Evropskega združenja gorskih območij (EuroMontana).
Naslednji dan, 22. 2. 2017, je organizirala Evropska mreža za razvoj podeželja (ENRD) še delavnico na temo širitve inovativnosti v programu LEADER “Extending LEADER Innovation”, na katero je bilo povabljenih 70 posameznikov, med njimi tudi Goran Šoster iz LAS Prlekija.

Poročilo z dogodka je dostopno TUKAJ.

0
0
0
s2sdefault