5* doživetja na sončnem vzhodu Slovenije

12. oktobra smo se udeležili strokovne ekskurzije DOŽIVETJA NA SONČNEM VZHODU SLOVENIJE, ki je bila organizirana v okviru projekta Incoming agencija v sodelovanju petih partnerskih LAS. Na območju Slovenskih goric, Dravskega in Ptujskega polja ter Prlekije smo obiskali nekaj ponudnikov, ki ponujajo edinstveno izkušnjo in 5* doživetje.


V dvorcu Jeruzalem nas je pričakal zajtrk z lokalnimi dobrotami. Postregli so nam domače meso, zaseko, tunko, klobase, domači siri, ajdove žgance, omleto ter kavo iz lokalne pražilnice.
Po vinskih gričih smo nadaljevali pot po prleški ravnici, kjer smo obiskali oljarno Kocbek. Lastnik nam je predstavil oljarno, proces pridelave različnih olj, ki smo jih na koncu tudi degustirali.
Naslednji ogled je bil zeliščni park v Sv. Ani v Slovenskih goricah. Ga. Danica nas je popeljala po zelo zanimivem ekološkem vrtu, kjer smo ogled zaključili v čudoviti zemljanki s čajnimi napitki.
Pot smo nadaljevali do Maribora, do znamenite Stare trte, kjer smo si ugledali muzej in spoznali zgodbo najstarejše trte na svetu.
Sledil je ogled izletniške in ekološke kmetije Pri Baronu v Planici nad Framom. Predstavili so nam »eko culo«, domače dobrote, ekološko trgovinico in zanimivo življenje na tej kmetiji. Okrepčali smo se z enolončnico, nato pa nadaljevali pot do Letalskega centra v Skokah. Posebno doživetje je bila degustacija vina v letalu DC9, kjer smo ob spremstvu sommelierke spoznavali bogastva vina.
Naš dan se je zaključil v rimskem taboru na Ptuju, kjer so nas pogostili s sveže pečenim rimskim kruhom in večerjo v rimskem stilu. Jedi po rimskih receptih so se pekle tudi v krušni peči pred gosti.