In memoriam Milan Belec

Šele ob izgubi bližnjih se zavemo, kako krhki in minljivi smo ljudje. Ko izgubimo sopotnike na vrhuncu ustvarjalne poti, nas take izgube pretresejo.
Zapustil nas je Milan Belec, dolgoletni član Sveta LAS Prlekija in eden najaktivnejših izvajalcev projektov v okviru programa LEADER. S »Künštnimi Prleki« in s "Puhovci" je vztrajno povezoval ljudi v Prlekiji in pomembno prispeval k izboljšanju samopodobe Prlekov. Ni se ustavil le pri tem. Prleško šegavost je izvirno in ponosno predstavljal obiskovalcem doma, po Sloveniji in v tujini. Bil je brez dvoma vodilni promotor naše pokrajine. Požrtvovalno delo za skupno dobro ga je izpolnjevalo bolj, kot priznanja, ki jih zlasti v njegovih zrelih letih ni manjkalo.


LAS Prlekija in vsi njegovi bližnji sodelavci bomo Milana zelo pogrešali. V našo skupno pot je vtisnil tako viden pečat, da nas bo spremljal v mislih tudi v prihodnje. Njegova vztrajnost, zavezanost kulturni dediščini in odkrita želja po skupnem dobrem, se je izrazila na povsem preprost način. S tem je povzdignil ljudsko odkritost in hudomušnost na raven visoke prepoznavnoti brez nepotrebnih olepševanj ali pretiravanj. Hvala Milanu za neprecenljiv prispevek in zgled v požrtvovalnosti, domiselnosti in izvirnosti. Samo želimo si lahko, da bi imeli takih Prlekov še več.