Zgodbe rok in krajev

logo zgodbe 2 navp

Rokodelstvo je pomemben steber kulturne dediščine in identitete Slovenije. Prav zato je Slovenija podpisnica Unesco konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine, s katero se je država med drugim zavezala tudi za ohranitev rokodelstva in za prenos rokodelskih znanj. Zavedamo se pomena rokodelstva kot dela narodne identitete in kulturne dediščine, a tudi tega, da je rokodelstvo lahko dobra poslovna priložnost.

Namen, predmet projekta:

Projekt sodelovanja nudi odgovor za izboljšanje položaja slovenskih rokodelcev, omogoča vključevanje sodobnega dizajna in dodano vrednost turizmu, možnost novih poslovnih priložnosti ter krepitve identitete in razvoja območij. Namen projekta je, da se ustvari spodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji s ciljem povečanja gospodarske in družbene moči rokodelcev in njihovih kompetenc - kapacitet. Velika vrednost tega projekta je tudi v aktivnem povezovanju in sodelovanju rokodelcev iz sodelujočih lokalnih akcijskih skupin in njihov skupen nastop na trgu.

Cilji:

  • povečanje gospodarske moči rokodelcev
  • krepitev družbene moči rokodelcev
  • krepitev lastnih kapacitet rokodelcev
  • krepitev sodelovanja z družbeno odgovornim gospodarstvom in mediji

 

Vodilni partner: LAS Srce Slovenije

Partnerji: LAS Prlekija, LAS Notranjska, LAS Dobro za nas, LAS Dolenjska in Bela Krajina, LAS Med Snežnikom in Nanosom, LAS Stik, LAS Mežiške doline, LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, LAS Zasavje, LAS S ciljem.

Trajanje projekta: julij 2017 - december 2018

Celotna vrednost projekta: 295.902,98 EUR (brez DDV)

Vrednost partnerja LAS Prlekija: 30.393,94 EUR (brez DDV)

 


Objave:

 


Logo EKP sklad za regionalni razvoj SLO slogan

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

0
0
0
s2sdefault