Povabilo članom LAS na Strokovni posvet slovenskih LAS in konferenco o sodelovanju s portugalskimi LAS

Društvo za razvoj slovenskega podeželja, katerega članica je tudi LAS Prlekija, organizira v oktobru večdnevni strokovni posvet LAS z obiskom Portugalske in sodelovanjem na konferenci o sodelovanju med slovenskimi in portugalskimi LAS. LAS Prlekija lahko krije stroške udeležbe za 2 - 3 člane LAS Prlekija. Za več informacij pokličite na tel. št. 02 585 13 40 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Prijave zbiramo do 25. 07. 2017.

0
0
0
s2sdefault

Aktivnosti vodilnega partnerja LAS Prlekija v okviru prijav projektov sodelovanja LAS

Vodilni partner LAS Prlekija (Prleška razvojna agencija) je v sredini julija skupaj z 10 partnerji oddal na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vlogo operacije z naslovom "Zgodbe rok in krajev". Gre za sodelovanje lokalnih akcijskih skupin, sofinancirano iz sredstev Evropskega regionalnega sklada. Glavni namen operacije je ustvariti spodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji.

0
0
0
s2sdefault

LAS Prlekija (še vedno) v pričakovanju odobritev operacij

Kot ste že obveščeni, je LAS Prlekija uspešno izpeljala vse zahtevane postopke dveh javnih pozivov za izvajanje operacij pri uresničevanju Strategije lokalnega razvoja na območju osmih občin Prlekije. Na potrditev iz strani Agencije RS za kmetijske trge tako čaka 10 operacij, ki smo jih oddali konec marca. Na potrditev iz strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo pa čaka 9 predlaganih operacij, ki smo jih oddali konec aprila. Potrditve operacij, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja po zadnjih informacijah, prejetih iz strani ARSKTRP, lahko pričakujemo v avgustu, operacije se bodo lahko pričele izvajati v septembru.

0
0
0
s2sdefault

Najava 4. slovenskega podeželskega parlamenta

Na pobudo Društva za razvoj slovenskega podeželja organizirajo partnerji Mreže za podeželje 4. SLOVENSKI PODEŽELSKI PARLAMENT. Okoli 300 predstavnikov slovenskega in evropskega podeželja se bo zbralo 21. in 22. septembra 2017 predvidoma v Novem mestu ali bližnji okolici.

0
0
0
s2sdefault