LAS Prlekija pridobila novih 286 tisoč evrov evropskih sredstev, s katerimi bo okrepila turistično ponudbo in vzpostavljanje novih blagovnih znamk

Lokalna akcijska skupina Prlekija (LAS Prlekija) je konec oktobra prejela obvestilo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) o potrditvi vseh devet operacij, ki jih je konec aprila predložila na MGRT. Največ operacij, ki bodo sofinancirane iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), bo namenjenih bogatitvi lokalne turistične ponudbe ter vzpostavljanju novih blagovnih znamk na območju osmih občin LAS Prlekija. Skupna višina odobrenih sredstev znaša 285.772,32 EUR. Gre za drugi sveženj evropskih sredstev, ki jih bo v tem programskem obdobju prejela LAS Prlekija, saj je v septembru že prejela odločbe za potrditev deset operacij, ki bodo sofinancirane iz sklada EKSRP, v skupni višini 376 tisoč EUR. LAS Prlekija je tako med prvimi LAS, ki je prejela pozitivne odločbe z obeh ministrstev, s čimer zasleduje svoje cilje biti med vodilnimi LAS v Sloveniji.

Ob tej priložnosti smo organizirali novinarsko konferenco, v ponedeljek, 20. novembra 2017 ob 12.00 uri v prostorih Prleške razvojne agencije, Prešernova ulica 2, v Ljutomeru.

IMG 20171120 120902

SPOROČILO ZA JAVNOST

SEZNAM ODOBRENIH OPERACIJ

 

0
0
0
s2sdefault

Dragemu sodelavcu Goranu Ohmanu v slovo

goran ohman

Dragi Goran, november je zajokal z nami ob tvojem odhodu.

Te dni smo prejeli na Prleško razvojno agencijo, kjer si bil zaposlen zadnje desetletje, številne izraze sočutja. Prispeli so iz vseh koncev Slovenije. Povsod, kamor te je vodil delovni korak, si pustil neizbrisno sled. Sled prijaznega, tihega, nasmejanega moža. Kljub tvoji spoštljivo sivo obarvani bradi si tudi ob težkih delovnih izzivih zlahka navezal stik in ljudje so radi prijeli za kljuko tvoje pisarne. Nikomur nisi odrekel prijazne besede in nasmeha in tudi nam, ki smo s tabo preživeli večino dneva, si bil vsakodnevni zgled. Poosebljal si lik idealnega sodelavca. Krasile so te točnost, vztrajnost, potrpežljivost in predanost. Tvoja dobronamerna in umirjena narava nam je postala tako samoumevna, da se šele danes, ko tvoja delovna miza sameva, zavedamo, kakšno toplino si izžareval v zahtevnem delovnem okolju.

0
0
0
s2sdefault

Tematska posveta LAS

Društvo za razvoj slovenskega podeželja (DRSP) v sodelovanju z LAS Krasa in Brkinov organizira dva tematska posveta LAS, na katera so vabljeni vsi člani društva in širša zainteresirana javnost. Tematska posveta LAS bosta potekala v Komnu 26. 10. 2017 od 9.30 do 13.30 ure.

0
0
0
s2sdefault

LAS Prlekija na Festivalu ljubljanskega podeželja

V soboto, 14. 10. 2017, je v Ljubljani, na Stritarjevi ulici, potekal tradicionalni dogodek Festival ljubljanskega podeželja, na katerem so se predstavljale tudi slovenske lokalne akcijske skupine, med njimi tudi LAS Prlekija. Sončen jesenski dan in odlična ponudba na stojnicah sta privabila številne Ljubljančane in obiskovalce mestnega jedra iz Slovenije in tujine.

Zloženka s predstavitvijo ponudnikov je dostopna na tej povezavi.

0
0
0
s2sdefault

7. seja Upravnega odbora LAS Prlekija

Na redni seji UO LAS Prlekija, ki je potekala 11. 10. v prostorih Info centra Biomura, na Moti pri Ljutomeru, so se člani UO med drugim seznanili z uspešnim pričetkom izvajanja 10 projektov, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (podukrep 19.2), kar pomeni, da je LAS Prlekija med prvimi LAS v državi, ki so pričeli z izvajanjem tovrstnih projektov. Člani UO so se seznanili tudi z uspešnim potekom aktivnosti na področju mednarodnega sodelovanja med LASi (podukrep 19.3).

0
0
0
s2sdefault

Strokovna ekskurzija LAS na Portugalskem

Trije predstavniki LAS Prlekija so se med 2. in 5. oktobrom udeležili strokovne ekskurzije Slovenskih lokalnih akcijskih skupina po Portugalski. Skupaj z več kot 40 predstavniki iz ostalih Slovenskih LAS so obiskali primere dobre prakse iz programa LEADER/CLLD v dveh lokalnih akcijskih skupinah, LAG ATAHCA in LAG ADRIMAG v bližini slikovitega mesta Porto. Obe obiskani LAS imata veliko izkušenj z podporo turizmu, obrtem, lokalnim produktom in lokalnim ekonomijam. Med strokovno ekskurzijo je nastalo več koristnih povezav, ki bodo podlaga za prihodnje projekte sodelovanja LAS Prlekija.

Veče o dogodku na spletni strani DRSP.

0
0
0
s2sdefault