LAS Prlekija s pomočjo evropskih sredstev podpira izgradnjo rekreacijske infrastrukture in bogati turistično ponudbo

Lokalna akcijska skupina Prlekija je 5. 9. 2017 prejela odločbe od Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP) o odobritvi vseh deset operacij, ki jih je konec marca predložila agenciji. Največ operacij, ki bodo sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželj (EKSRP), bo namenjenih vzpostavljanju nove in obnovi obstoječe rekreacijske infrastrukture ter bogatitvi turistične ponudbe na območju osmih občin LAS Prlekija. Skupna višina odobrenih sredstev znaša 376.179,62 EUR.

0
0
0
s2sdefault

Uspešen animacijski nastop LAS Prlekija na sejmu AGRA

Za nami je uspešen nastop na kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, kjer smo med 26. in 31. avgustom 2017 predstavili delovanje in aktivnosti LAS Prlekija ter odobrene ali izvedene operacije. Obiskovalcem sejma smo delili animacijsko gradivo LAS Prlekija, z zainteresiranimi pa smo opravili tudi osebni razgovor in podali vse relevantne informacije o prijavi in izvajanju operacij, sofinanciranih z evropskimi sredstvi v okviru programa CLLD (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost). Obiskovalce smo dodatno animirali tudi z nagradno križanko, v kateri so lahko tudi preizkusili svoje znanje o Prlekiji in LAS Prlekija.

0
0
0
s2sdefault

Vabljeni na razstavni prostor LAS Prlekija na sejmu AGRA v Gornji Radgoni (26. - 31. avgust)

Na sejmu AGRA v Gornji Radgoni bomo predstavili delovanje in aktivnosti LAS Prlekija ter odobrene ali izvedene operacije. Člani LAS Prlekija, ki so se odzvali pozivu, se bodo predstavili s svojo ponudbo izdelkov oz. storitev. Tako boste lahko okusili prleške kulinarične dobrote, si ogledali ponudbo izdelkov domače obrti, turističnih kmetij, kulturno-turistična društva pa bodo poskrbela tudi za pester zabavni program.

0
0
0
s2sdefault

LAS Prlekija na sejmu v Ljutomeru

Na tradicionalnem Prleškem sejmu, ki je potekal v soboto, 5. avgusta 2017, je svoje delovanje in aktivnosti predstavila tudi LAS Prlekija. Obiskovalci sejma so lahko izvedeli več o odobrenih ali izvedenih operacijah, sofinanciranih z evropskimi sredstvi v okviru programa CLLD (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost), lahko pa so tudi preiskusili svoje znanje o Prlekiji v nagradni križanki.

0
0
0
s2sdefault

LAS Prlekija v okviru prijav projektov sodelovanja LAS oddala vlogo "Razpršeni hoteli 1"

Na 2. javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine je LAS Prlekija konec julija v skladu z odločitvijo UO LAS Prlekija, prijavila operacijo »Pilotni model Razpršeni hotel – 1. faza«. Z operacijo želi 7 LAS postaviti model razpršenega hotela in ga umestiti v različna slovenska področja. Operacija »Razpršeni hotel 1« bo pomembno prispevala k uresničevanju kar štirih od skupno desetih ciljev, zapisanih v Strategiji lokalnega razvoja LAS Prlekija.

0
0
0
s2sdefault

Predstavitev LAS Prlekija na Prleškem sejmu, 5. 8.

Vabimo vas, da obiščete razstavni prostor LAS Prlekija na tradicionalnem Prleškem sejmu, ki bo potekal v soboto, 5. avgusta 2017, in se seznanite z delovanjem in aktivnostmi Lokalne akcijske skupine Prlekija ter izveste več o odobrenih ali izvedenih operacijah, sofinanciranih z evropskimi sredstvi v okviru programa CLLD (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost).

0
0
0
s2sdefault